Savremena arhitektura iz godine u godinu postaje sve naprednija i inovativnija. Zato se pored zahtjeva za zdravijom, održivijom i kvalitetnijom gradnjom, sve više potencira atraktivan i inovativan dizajn, i to od spoljnih konstruktivnih elemenata, pa sve do najmanjih detalja u unutrašnjosti objekta. Stoga najuspješnije arhitekte i investitori više ne grade samo „obične“ zgrade, već prava remek djela moderne arhitekture.  

Za gradnju savremenih objekata postaje jako bitan i izbor materijala koji omogućavaju lako i precizno oblikovanje kako spoljašnjih elemenata objekta tako i elemenata unutrašnje arhitekture. Zbog toga se već prilikom odabira građevinskog materijala mora razmišljati kako o samom kvalitetu gradnje, tako i o formi objekta, a YTONG se pokazao kao materijal koji može u potpunosti da odgovori na sve te zahtjeve.

Brojne prednosti YTONG blokova omogućile su da ovaj građevinski materijal ne bude samo prvi izbor kada se gradi zdrav, siguran, trajan i energetski efikasan objekat, već i kada se radi o zgradama i kućama inovativne i kreativne forme koji zahtjevaju fleksibilnu i prilagodljivu građu. 

Savršeno oblikovanje eksterijera

Kvalitetni građevinski materijali poput YTONG blokova omogućili su arhitektama da lakše izraze svoju kreativnost i da se poigraju oblicima i formama, kako bi njihovi objekti postali prepoznatljivi simboli moderne arhitekture. 

Stoga se YTONG istakao na tržištu kao superioran blok jer s jedne strane garantuje toplotnu i zvučnu izolaciju, stabilnost objekta i brzu gradnju, dok s druge strane pruža neograničene mogućnosti oblikovanja i pravljenja svih željenih formi. 

YTONG se izuzetno lako obrađuje i oblikuje pa se gradnja zaobljenih zidova, kružnih prozorskih okvira ili raznih dekorativnih fasadnih elemenata izvodi brzo i jednostavno, i to uz minimum otpada, šuta i škarta, što samim tim donosi i dodatne uštede.

Osim rješenja za novogradnju, YTONG je idealan izbor i za nadogradnju ili renoviranje bilo koje vrste objekata jer je praktičan, funkcionalan te omogućava da se nadograđeni element savršeno uklopi uz postojeći objekat. 

Gradnja po mjeri u enterijeru

Još jedna ogromna prednost YTONG-a leži u neograničenoj mogućnosti oblikovanja čak i najmanjih detalja u unutrašnjosti objekta. Tako uz pomoć ovog materijala veoma lako i brzo možete izgraditi unikatne police za dječiju sobu, kamin za dnevnu sobu, ormariće za kuhinju ili tuš kabinu za kupatilo. Možete napraviti kružne pregradne zidove i lučne prolaze ili pregraditi prostor otvorenim policama nepravilnog oblika. Mogućnosti su praktično neiscrpne.  

Uz ovaj fleksibilan materijal možete kreirati dom kakav ste oduvijek sanjali i urediti enterijer po uzoru na one iz lifestyle magazina. Štaviše, ne morate se više ograničavati samo na ono što je dostupno u klasičnim radnjama ili salonima, već možete oblikovati enterijer po vlastitoj želji. 

Uz savršen dom i  bašta iz snova

Mogućnost jednostavnog oblikovanja YTONG blokova olakšaće vam i uređenje dvorišta ili terase jer svaki element eksterijera – od klupa i stolova, preko žardinjera i dekorativnih skulptura, pa sve do baštenskih pergola, može biti izrađen od ovog građevinskog materijala. 

Zato je YTONG izuzetno pogodan izbor za outdoor namještaj jer garantuje trajnost i otpornost na vremenske prilike, a uz to vam pruža mogućnost da dimenzije, formu i stil svih baštenskih elemenata prilagodite sopstvenom ukusu i potrebama.